Termeni și condiții de înscriere

Condiţii obligatorii de înscriere în concurs:

 • Trupa nu trebuie să se afle sub contract cu o casă de discuri (se accepta contractele de distributie)
 • Repertoriul trupei nu trebuie să fie mai scurt de 30 minute (compoziţii proprii)
 • Trupele participante in finala nationala a ediţiei din 2015 precum şi câştigătoarele ediţiilor precedente ale concursului, nu mai pot concura la ediţia din 2016.
 • Prin completarea şi trimiterea acestui formular declaraţi că trupa pe care o reprezentaţi nu se află în niciuna din situaţiile prezentate mai sus.

Data limita de înscriere este 31 ianuarie 2016.

CALENDAR 2016


2 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016 – Înscrieri


1–10 februarie 2016 – Jurizare


Luni, 15 februarie 2016 –  Anunțarea trupelor calificate în semifinalele regionale


Sâmbătă, 19 martie 2016 –Semifinala Transilvania (Cluj)


Vineri, 25 martie 2016 – Semifinala Sud (București)


Vineri, 1 aprilie 2016 – Semifinala Moldova (Iași)


Joi, 23 iunie 2016 – FINALA NAȚIONALĂ  (Sibiu)


3-5 august 2016 – FINALA INTERNAȚIONALĂ  (Wacken Open Air – Germania)

Despre concurs

Wacken Metal Battle România este concursul în urma căruia formaţia câştigătoare din România participă la finala internaţională din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, având şansa de a câştiga, pe lângă promovarea la nivel mondial, premii în bani oferite de Wacken Foundation.

Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iaşi) 2011, Gothic (Petroşani) 2012, God(Iaşi) 2013, Dirty Shirt (Maramureş) 2014 și Dark Fusion (București) 2015.

Începând cu ediţia din 2011, datorită numărului tot mai mare de trupe înscrise, am decis organizarea de semifinale regionale. În  2016 vor avea loc 3 semifinale regionale: Cluj (pentru zona Transilvania), Iaşi (pentru zona Moldova) şi Bucureşti (pentru Ţara Românească). Finala naţională se va desfăşura la Sibiu.

Finala internaţională reuneşte trupe din 30 de ţări de pe toate continentele, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!

Regulament și înscrieri

Toate formaţiile care vor să participe în concursul Wacken Metal Battle trebuie să citească prezentul regulament. Se va considera că formaţia care va trimite formularul de înscriere a citit şi este de acord cu prezentul regulament.

Procedura

Metal Battle este un concurs în (cel puţin) două etape.

 • În fiecare ţară există un concurs iniţial care – dacă este necesar – va duce la o finală naţională.

 • Câştigătorul din fiecare ţară va participa în finala internaţională ce va avea loc în WET STAGE & HEADBENGER STAGE (Bullhead City Circus) în timpul festivalului Wacekn Open Air (Germania).

 • Trupele se vor deplasa la probele de concurs pe cont propriu. Organizatorii nu asigură transport, cazare, masă, catering şi nu preiau costurile de călătorie sau alte costuri pe care participanţii le pot avea datorită participării la semifinală, finala naţională sau cea internaţională a concursului.

 • Trupele care se înscriu în concurs nu deţin în prezent contract cu o casă de discuri şi nici nu se află pe cale de a semna un astfel de contract.

Reguli pentru toate etapele concursului

Juriul

 • Organizatorii vor numi cel puţin trei membri ai juriului, persoane din industria muzicală de profil. Publicul prezent în locaţiile de desfăşurare a fiecarei etape a concursului are drept de vot, acesta (publicul) fiind considerat un membru al juriului. Pentru a se evita presiunea asupra membrilor juriului acesta va fi comunicat trupelor concurente înainte de primul recital din fiecare etapă a concursului.

Echipament şi reguli “de scenă”

 • Toate formaţiile participante trebuie să folosească acelaşi echipament backline de bază, care va fi pus la dispoziţie de către organizatori. Participanţii TREBUIE să îşi aducă propriile instrumente, precum chitare, chitare bass, keyboards şi altele.

 • Ordinea intrării în scenă va fi decisă de către organizatori şi va fi comunicată fiecarei trupe cu cel puţin 2 zile înainte de desfăşurarea probei de concurs.

 • Trupele cu toboşar stângaci vor cânta primele sau ultimele.

 • Formaţiile NU îşi pot aduce propriul sunetist şi propriul inginer de lumini. Aceşti tehnicieni vor fi puşi la dispoziţie de către organizatori.

 • Nu este permis Semi-playback-ul. Fac excepţie secvenţele de intro/outro sau de atmosferă.

 • Timpul de scenă, pentru fiecare trupă este de cel puţin 20 minute. Timpul exact va fi comunicat fiecarei trupe cu cel puţin 2 zile înainte de desfăşurarea probei de concurs.

 • Dacă o formatiţie depăşeşte timpul comunicat de organizator, va fi eliminată din concurs.