Arhivă ştiri 2016


24 iunie 2016:

Hteththemeth reprezintă România în Finala Internaţională Wacken Metal Battle

Joi 23 iunie 2016 s-a desfăşurat la Sibiu a opta ediţie a finalei concursului Wacken Metal Battle România. În urma jurizării, formaţia braşoveană Hteththemeth a fost desemnată câştigătoare şi va reprezenta ţara noastra în finala internaţională din cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.
„Finala Naţională Wacken Metal Battle România 2016 a fost o experienţă neuman de faină pentru noi. Ne-am simţit fantastic, publicul ne-a transmis cea mai faină energie posibilă şi vrem să le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi şi au susţinut un eveniment excelent. Vrem să felicitam toate celelalte trupe participante în concurs, atât în finală, cât şi în semifinale, au fost extraordinare! Suntem fericiţi că vom reprezenta metalul din România la Wacken Metal Battle şi suntem totodată conştienti că avem o mare responsabilitate – să răsplătim încrederea pe care publicul şi juriul au investit-o în noi” a declarat Lao Kreegan, vocalistul formaţiei.

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena muzicală românească, cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată de trupă sare fără timiditate de la metal abundent la elemente avantgarde şi progressive, cochetând cu elemente ambientale şi gothic, ajungând până la blues şi bossa nova. Peisajul este întregit de un spectacol teatral unic, trupa reuşind live, de fiecare dată, să creioneze conceptual un peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline. În 2016, trupa a lansat albumul “Best Worst Case Scenario”, care poate fi văzut ca un scenariu al unei vieţi pline de visare, sau ca o coloană sonoră a unui film imaginar.
Juriul finalei a fost compus din Doru Cătălin – director festival Dark Bombastic Evening, Cosmin Nechita – vioară Haggard, Tiron Costin – Iconic Logos şi Bela Szemcsuk – Wacken Metal Battle România. Publicul a putut vota, fiind considerat un membru al juriului.
Evenimentul a fost transmis live pe internet şi a fost urmarit de 5836 de persoane din 10 ţări: România, Germania, Marea Britanie, Olanda, Italia, SUA, Bulgaria, Spania, Austria şi Franţa.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Consulatului German Sibiu.
Parteneri: SoundCreation, Csibistics, Focusrite, Monster Energy, IVBmedia.ro, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, PrintAtu
Parteneri media principali: Rock Fm, Zile şi Nopţi
Parteneri media: Metalhead.ro, ProfilCultural, letsrock.ro, bestial.ro, metalfan.ro, RM Media, Jurnalrock.ro, MetalForce, Turnul Sfatului Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Supersound, Radio Cluj


8 iunie 2016:

S-au pus în vânzare biletele pentru finală!

poster finala

Biletele pentru Finala Națională Wacken Metal Battle Romania 2016 sunt disponibile, începând de astăzi, 8 iunie, pe pagina de facebook a concursului, la secțiunea „Bilete”. Prețul unui bilet este de 20 lei. Pentru mai multe detalii, click aici


31 martie 2016:

Eternal Fire si Mindcage Escape au câștigat semifinala Sud a Wacken Metal Battle Romania și merg în finala naționala de la Sibiu, alături de For the Wicked și Hteththemeth. Felicitări și mult succes în continuare!


21 martie 2016:

Hteththemeth și For the Wicked sunt trupele calificate din semifinala Transilvania în finala naționala Wacken Metal Battle Romania 2016, care va avea loc la Sibiu, în Oldies Pub, pe data de 23 iunie 2016! Felicitări!


4 martie 2016:

Bucovina cântă la finala naţională Wacken Metal Battle România de la Sibiu

Bucovina 2015

Finala naţională cu numărul şapte a celui mai important concurs de muzică rock din lume: “Wacken Metal Battle” se va desfăşura în 23 iunie la Sibiu. Alături de cele patru trupe care se vor califica din semifinale, pe scena clubului Oldies va mai urca trupa Bucovina, finalistă a ediţiei din 2011 a concursului.

“Suntem încântaţi să revenim în Sibiu, oraşul în care am învins în finala Wacken Metal Battle România în urmă cu cinci ani. Vom păşi cu ceva emoţii pe scena clubului Oldies din Sibiu, acolo unde am dat unul din cele mai bune, chiar dacă scurte, concerte din carieră, şi ne onorează invitaţia organizatorilor Wacken Metal Battle de a cânta în recital în finala din acest an. În timpul care a trecut de atunci am mai scos încă două albume, iar în iunie aducem cu noi la Sibiu cel mai recent produs al nostru, Nestrămutat, alături de celelalte albume, merchandise şi altele. Aşa că invităm pe toţi metaliştii (şi metalistele) din Sibiu şi din împrejurimi să fie alături de trupele din finala Wacken Metal Battle România şi de Bucovina pe 23 iunie 2016, să facem împreună un show ce va fi ţinut minte măcar încă cinci ani” a declarat Florin “Crivăţ” Tibu leader-ul trupei Bucovina.

Semifinala Transilvania

Prima semifinală a ediţiei din acest an se va desfăşura sâmbătă, 19 martie 2016 în clubul The Shelter (Cluj-Napoca). Formaţiile calificate în semifinala Transilvania sunt:

 • False Reality – Melodic Death Metal (Braşov)
 • For the Wicked – Nu Metal / Metalcore (Cluj-Napoca)
 • Hteththemeth – Avantgarde Metal (Braşov)
 • Invader – Melodic Death Metal (Hunedoara)
 • Unknown Scar – Modern metal-core (Satu-Mare)
Semifinala Bucuresti

Semifinala Bucureşti se va desfăşura miercuri 30 martie 2016 în Clubul Fabrica, trupele calificate pentru această semifinală fiind:

 • Asemic – Instrumental Progressive Metal
 • Between Colors – Modern Melodic Metal
 • Berserkers – Thrash Metal
 • Eternal Fire – Melodic Black Metal
 • Invictus – Symphonic Power Metal

Parteneri: SoundCreation, Csibisticks

Parteneri media: RockFM, Zile şi Nopţi, metalhead.ro, ProfilCultural, letsrock.ro, bestial.ro, metalfan.ro, rm-media.org, jurnalrock.ro, cluj.com, clujlife.com,supersound, Radio Cluj, urban.ro, concerte-azi.ro, port.ro, tilllate.com, infomusic.ro, iconcert.ro, maximumrock.ro


15 februarie 2016:

Prima etapa a concursului Wacken Metal Battle România 2016 s-a încheiat duminică, 14 februarie 2016, odată cu jurizarea formaţiilor înscrise în preselecţie.  Juriul acestei etape a fost compus din:

 • Eric Hutchence – director general JAM! Events (Georgia)
 • Emma Garcia –  promoter Wacken Metal Battle (Spania)
 • Bela Szemcsuk – Wacken Metal Battle România
 • Laurentiu Straut – Wacken Metal Battle România

Trupele calificate pentru următoarea etapă sunt:

Semifinala Transilvania (Cluj-Napoca, 19 martie 2016, ora 20 – Shelter Club)

 • False Reality
 • For the Wicked
 • Htheththemeth
 • Invader
 • Unknown scar

Semifinala Sud (Bucuresti, 30 martie 2016, ora 20 – Club Fabrica):

 • Asemic
 • Between Colors
 • Berserkers
 • Eternal fire
 • Invictus

Anul acesta Semifinala Moldova nu se va mai desfăşura.


4 decembrie 2015:

 • Au fost publicate termenii și condițiile de înscriere la concurs. Pentru mai multe detalii, click aici

3 decembrie 2015:

 • A fost publicat calendarul concursului pentru anul 2016. Pentru mai multe detalii, click aici

1 octombrie 2015:

 • A fost publicat regulamentul de participare la concursul Wacken Metal Battle, ediția 2016. Pentru mai multe detalii, click aici

Loading