Despre concurs

Wacken Metal Battle România este concursul în urma căruia formaţia câştigătoare din România participă la finala internaţională din cadrul festivalului Waken Open Air Germania, având şansa de a câştiga, pe lângă promovarea la nivel mondial, premii în bani oferite de Wacken Foundation.

Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iaşi) 2011, Gothic (Petroşani) 2012, God(Iaşi) 2013, Dirty Shirt (Maramureş) 2014 și Dark Fusion (București) 2015.

Începând cu ediţia din 2011, datorită numărului tot mai mare de trupe înscrise, am decis organizarea de semifinale regionale. În  2016 vor avea loc 3 semifinale regionale: Cluj (pentru zona Transilvania), Iaşi (pentru zona Moldova) şi Bucureşti (pentru Ţara Românească). Finala naţională se va desfăşura la Sibiu.

Finala internaţională reuneşte trupe din 30 de ţări de pe toate continentele, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *